Помощ ▷ Кой е моят размер?

modalllab-size-chart

В Модалаб знаем колко е трудно когато пазаруваш онлайн нова марка дрехи да си сигурна, че ако поръчаш размера, който по принцип носиш, дрехата ще ти е по мярка. За да те улесним максимално и да избегнем такива ситуации, ние проверяваме собственоръчно дали дрехата, която ти изпращаме отговаря на размера, посочен в таблицата ни (като всички посочени в нея обиколки отговарят на обмерните данни на тялото, а не на готовия продукт, който в зависимост от модела има различни наддръжки за свобода).
Когато поръчваш, избери точно размера, в чийто диапазон попадат мерките ти спрямо нашата таблица за размери.
В случай, че се колебаеш между размерите, свържи се с нас преди да направиш поръчката си (на телефона ни за контакт или на customerservice@modalllab.com) и наш професионален консултант ще ти помогне лесно да избереш перфектния за теб размер.
*YS = Your Size [Твоят Размер] – Нашият любим универсален размер обикновено покрива номерацията ни от XS до L. В случай, че се колебаш дали дрехата ще ти седи както искаш, можеш да попиташ нашите консултанти за размери YS- и YS+, след като направиш поръчката си.

Какво да правя, ако поръчаната от мен дреха не е моят размер?

Все пак, колкото и да са старателни двете страни в предварителното уточняване на размера, при пазаруването онлайн винаги има риск дрехата да не ти седи точно както си очаквала. В такава ситуация можеш да се свържеш с нас до 30 дни след като си получила поръчката си. Повече информация можеш да намериш тук.

Как да взема правилно мерките си?

За да вземеш основните мерки на тялото си, най-добре е да използваш мек шивашки метър. Ако не разполагаш с такъв, можеш да го замениш с конец, като в последствие измериш с линия дължината му.
Препоръчваме обиколките да се измерват по бельо, за да бъдат максимално точни. Метърът трябва да бъде увит плътно около частта от тялото, която мериш, но да не е стегнат. Обиколките трябва да бъдат взети в изправено положение на тялото, като линията на измерване трябва да бъде паралелна на пода.

Бюст:

Обиколката на бюста се взима най-точно с удобен сутиен, измерва се по най-широката част на гърдите; сантиметърът минава през бюста, под мишниците, през гърба.

Талия:

Обиколката на талията се взима най-точно на голо. Важно е тялото да е в спокойно състояние – да не си поемаш дълбоко въздух или да гълташ корема. За да намериш анатомичната си талия – наведи се на една страна – тя е там където се появява най-дълбоката сгъвка. Измери обиколката си по тази линия.

Ханш:

Обиколката на ханша се взима препоръчително по бельо, със събрани крака, най-удобно се намира точната линия гледайки тялото в профил в огледало – най-широката част на средно 18-20 см под талията, преди началото на крака.